ТОВ "Санаторій "Поділля", вул. Курортна, 10, м. Хмільник Вінницької області, інд. 22000
  • з 8:00 до 21:00
  • (067) 23-23-415

Чому потрібно щодня вживати горіхи?

27 Вересня 2021

Щодня ми вживаємо величезну кількість продуктів, які приносять чимало нашому організму користі. Ласуючи ними, ми навіть не замислюємось, як збагачуємось корисними речовинами, захищаємо імунітет та живимо організм вітамінами.

Серед корисних для організму продуктів є горіхи. Вони містять багато протеїну і клітковини. Найбільш корисні вони в період свого дозрівання, бо саме сирі горіхи містять величезну кількість корисних речовин.
Мигдаль, кешью, фісташки, арахіс, фундук, лісовий горіх, волоський горіх – в кожному з них міститься багато вітамінів, амінокислот та інших корисних компонентів. Та найбільш корисний з усіх цих горіхів саме волоський, тому цей продукт варто вживати щодня. Вітамінів в ньому значно більше, ніж в багатьох фруктах. Також горіхи містять залізо, калій, кальцій, магній, фосфор. Окрім того, горіхи – це джерело вітаміну Е і С. Їх тут у кілька десятків разів більше, ніж у цитрусових.

Щоденне вживання волоських горіхів попереджає атеросклероз, зміцнює клітини організму, сприятливо діє на шлунково-кишковий тракт, допомагає роботі серцю, а також сповільнює процеси старіння організму.

Горіхи сприяють відмінній роботі мозку, поліпшують пам’ять, підсилюють розумові здібності. Дослідження показали, що з’їдаючи в день близько десяти горіхів, та ще й з ложечкою меду, ви будете уважними, думки стануть розсудливими, а розум більш сконцентрованим.

Горіхи потрібно вживати кожен день ще й тому, що вони виводять небажані шкідливі речовини. Завдяки ненасиченим жирам, щоденне поїдання горіхів прибирає зайві накопичення, шкідливий холестерин, зміцнює стінки судин, поліпшує роботу серцево-судинної системи. Люди, які часто їдять волоські горіхи рідше страждають серцевими захворюваннями, не скаржаться на болі в серці і можуть не боятися інсультів та інфарктів.

Горіхи містять в своєму складі Омега 3, поліфеноли і фітостероли, які запобігають утворенню ракових клітин. Тим, хто страждає на екзему та псоріаз, горіхи значно допоможуть поліпшити зовнішній вигляд шкіри. Також їх необхідно їсти в зимовий період, адже саме у цю пору наша шкіра страждає від негативного впливу морозного повітря і вітру. При цьому їй потрібна додаткові захист і пружність, яку можуть дати волоські горіхи.
У горіхах багато йоду, тому їхнє споживання допоможе налагодити роботу щитовидної залози, а також допоможе у боротьбі із захворюваннями, які пов’язані з функціонуванням даного органу.

Горіхи дуже корисні для шкіри, волосся, нігтів, кісток. Вони зміцнюють їх, роблять більш пружними і сильними, сприяють швидкому зростанню. З’їдаючи в день кілька ядер горіхів, ви забезпечуєте собі активну старість. Адже ваші кістки будуть сильні, ви забудете про болі в суглобах, ревматизмі та інших захворюваннях кісток.

Горіхи корисні як чоловікам, так і жінкам. Для чоловічого організму вони гарні як елемент підтримки сили, потенції, запобігають розвитку простатиту, а жінкам горіхи корисні під час вагітності. У першій її половині горіхи, в невеликій кількості, допомагають формуванню багатьох органів малюка.

Тому їжте горіхи частіше та на здоров’я, тільки не перестарайтеся, знайте міру.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram